Loading

Gıda İntolerans Testi

12

Hangi gıdaların vücudu etkileyerek hastalık semptomlarına ve geç tip hassasiyet ismi verilen reaksiyona neden olduğunu gösterir. Sağlığımızın bozulduğu, kanımızda iltihap yanıtının arttığı durumlarda gıdalara karşı da hatalı bir savunma yanıtı oluşabilir. 3 farklı besin etkileşimi tipi aşağıdaki gibidir:

  • Besin alerjileri: Bunlarda bağışıklık sistemi olaya dahil olmuştur ve en çabuk ve şiddetli yanıt burada görülür. Alerjik bir reaksiyonun belirtileri arasında kızarıklık, kaşıntı, kurdeşen(ürtiker), şişlik ve hatta anafilaksi (solunum yollarında ölümcül olabilecek şişlik) vardır.
  • Besin intoleransları: Alerjilerden farklı olarak, bunlar bağışıklık sistemini olaya doğrudan dahil etmezler. İntoleranslar, vücudunuz bazı yiyecekleri (ör. süt ürünleri) sindiremediğinde veya sindirim sisteminiz bu yiyecekler tarafından tahriş edildiğinde ortaya çıkar. Bunlar genellikle enzim eksiklikleri sonucunda gelişir.
  • Besin hassasiyetleri: Bunlar da alerjiler gibi bağışıklık aracılığıyla gerçekleşir ama besin hassasiyetleri, daha gecikmiş bir reaksiyon sonucunda olur. O besinin küçük bir miktarını herhangi bir problem olmadan sindirebilirsiniz; ama bunu çok büyük miktarlarda veya tekrar tekrar, her gün tüketmek, vücudunuzdaki enflamasyonu yavaş yavaş artırarak sağlığınızı etkileyecek bir noktaya getirebilir.

Gıda intolerans testi besin intoleranslarına yöneliktir, bu ölçüm verileri ışığında besin intoleransları saptanarak düzenlenen bir eliminasyon beslenme programı sayesinde bağışıklık sisteminin çalışması iyileşebilir.

paylaş

RANDEVU AL