Badem sütünü evde nasıl yapabileceğinizi öğrenmek ister misiniz? İşte bu lezzetli içeceği yapmak için gereken adımlar. Evde kendi badem sütünüzü yaptığınız zaman neden katkı ve koruyucu içeren bitki bazlı sütler aldığınızı merak etmeye başlayabilirsiniz.
Ev yapımı badem sütü sadece iki bileşen içerir. Bunlar çiğ badem ve sudur ancak bal veya şekersiz hurma, vanilya özü veya stevia ekleyerek, tarifi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Ev yapımı badem sütü için en iyi bademler organik çiğ bademlerdir. Kavrulmuş veya tuzlanmış badem önerilmemektedir. Çünkü yağ ve tuz süte karışarak tadını bozabiliyor.
Badem sütü hazırlamanın 3 adımı:
1-SUDA BEKLETME: Çiğ bademleri cam bir kâseye koyun ve üzerini tamamen su ile kapatın. Bademin yumuşaması için bir miktar suyu emmesi gerektiğini unutmayın. Bir gece soğuk suda bekletin, sonra süzün ve durulayın.
2-KARIŞTIRMA: Bademleri yüksek güçlü bir karıştırıcıya koyun ve bir bardak taze, soğuk su ekleyin. Dilerseniz en sevdiğiniz tatlandırıcıyı, örneğin biraz vanilya özü, bir tutam tuz ve bal veya 1-2 adet ıslatılmış hurma gibi seçeneklerden birini tercihen ekleyebilirsiniz ya da şekersiz tutabilirsiniz. En sağlıklı tercih her zaman şekersiz olanıdır. İki dakika boyunca bir karıştırıcı kullanın. Kremsi ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3-SÜZME: Bademleri kâseye boşaltın. Daha sonra badem sütünü hava almayan, cam bir kaba dökün ve buzdolabında saklayın.
NOT:
Süzdükten sonra kalan badem posasını atmıyoruz ve fırın tepsisine dizip 180°C'de 20 dk kuruyana kadar pişiriyoruz. Badem ununuz hazır!
Ev yapımı badem sütü buzdolabında 3 güne kadar saklanabilir. Bu nedenle birkaç günde tüketebileceğiniz kadarını hazırlamak en doğrusu olacaktır.
Afiyet olsun.